POSLANSTVO IN VIZIJA

Leta 1922 je bila ustanovljena družba z imenom Titan. Proizvodnja cevnih spojnih elementov, t.i. fitingov, se je pričela leta 1933. Po drugi svetovni vojni je bila livarna posodobljena in je s svojimi kakovostnimi fitingi pomembno prispevala k razvoju družbe. Kmalu po letu 1960 je livarna močno povečala obseg proizvodnje. Z letom 2001 je postala hčerinsko podjetje skupine CIMOS. V tem obdobju je izvedla ekološko in tehnološko sanacijo ter pridobila okoljsko dovoljenje.

Od leta 2014 je Livarna TITAN d.o.o. družinsko podjetje. Obdržala je obstoječi prodajno proizvodni program in danes z najnovejšimi tehnološkimi procesi in okolju prijazno ter energetsko varčno tehnologijo proizvaja kakovostno belo temprano litino, tako za proizvodnjo fitingov kot tudi za ulitke po naročilu kupcev po standardih GTW 35 do GTW 55 ter GTW S 38 z dobro varljivostjo.
Osnovna dejavnost družbe je ulivanje in obdelava ulitkov. Družba je specializirana za proizvodnjo ulitkov iz bele temper litine, to je termično obdelana jeklena litina. Sam proizvodni proces se deli na dve zaključeni celoti in sicer na livarno in na obdelavo. Livarski del zajema proizvodnjo taline, pripravo peska za kalupe in jedra, izdelavo jeder, ulivanje, čiščenje, ločevanje in prebiranje, tempranje in brušenje. Obdelava zajema cinkanje ulitkov in strojno obdelavo črnih in cinkanih ulitkov.

Visoko kakovost izdelkov potrjujejo kupci iz Srednje in Zahodne Evrope, kamor podjetje proda preko 90 % proizvodnje. Z razširitvijo nabora fitingov, tako po obliki, kot dimenziji, se tržni deleži na novih trgih povečujejo, na tradicionalnih pa utrjujejo. S tržno usmerjeno zasnovo prodaje se izdelki v največji možni meri prilagajajo zahtevam kupca in s pristno vezjo z odjemalci gradijo tesni poslovni odnosi v obojestransko zadovoljstvo.

Poslanstvo in vizija

S prizadevanjem za kakovost in varnost izdelkov zadovoljujemo potrebe in pričakovanja naših odjemalcev, zaposlenih in ostalih ključnih deležnikov. Z nenehnim optimiranjem poslovnih procesov uresničujemo družbeno odgovorno ravnanje, varovanje okolja, zdravje in izobraževanje zaposlenih.

Livarna TITAN bo ostala med tremi vodilnimi proizvajalci kakovostnih izdelkov iz bele temper litine v Evropi.

Kakovost

V podjetju Livarna TITAN si s prizadevanjem za kakovost izdelkov ter profesionalnostjo pri vseh nalogah, prizadevamo ostati zaupanja vreden partner naših deležnikov.
Podjetje posluje v skladu s standardom ISO 9001:2015 in DIN DVGW.

LIVARNA TITAN že tretje leto zaporedoma po analizah Analitične hiše BISNODE spada med najboljše poslovne subjekte v Sloveniji ter se tako uvršča v najvišji razred AAA. Gre za prestižno edicijo zlate bonitetne odličnosti in najvišje priznanje, ki jo družba Bisnode AB podeljuje na evropski ravni.